Monday, December 12, 2011

Απόψεις και συμπεράσματα πάνω στην οικονομική κρίση.

Ελληνικές σημαίες κατά τον τελευταίο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε μάρτυρες δραματικών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία. Με αφορμή την οικονομική κρίση βλέπουμε να εκτυλίσσεται καθημερινά μπροστά μας ένα θέατρο παραλόγου που μερικές από τις πράξεις του θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής :

   1η πράξη) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ.Ευκαιρίας δοθείσης είπανε οι κακόμοιροι βιομήχανοι,μεγαλέμποροι,καναλάρχες,μόδιστροι,μεγαλογιατροί,μεγαλοδικηγόροι κλπ λαμόγια να κλαφτούν,να κατεβάσουν μισθούς ,να σχολάσουν κόσμο και να ζητάνε και επιδοτήσεις για να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.Μάλιστα αρκετοί είναι ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς στο κράτος αρνούμενοι να αποδόσουν τον αναλογούντα φόρο, ακόμα και να πληρώσουν την ειδική εισφορά επί των ακινήτων μέσω ΔΕΗ και τα λοιπά χαράτσια που κακώς μεν έχουν επιβληθεί,αλλά δεν παύει να έχουν επιβληθεί.Ερωτώ λοιπόν,αν αρνείστε να πληρώσετε εσείς και κατακλέβετε το δημόσιο φοροδιαφεύγοντας και έχετε πιάσει από πάνω και την κλάψα,οι άνεργοι,οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τι ακριβώς πρέπει να κάνουνε;;; Ας μην ξεχνάμε πως μεγάλο μέρος της σύγχρονης Ελλάδας,οικοδομήθηκε πάνω στους εθνικούς ευεργέτες και δωρητές,όπως ο Συγγρός,ο Ζάππας,ο Βοδοσάκης,ο Αβέρωφ και άλλοι.Σχολεία,νοσοκομεία,δημόσια κτήρια αποπερατώθηκαν αποκλειστικά και μόνο από έξοδα των μεγάλων αυτών ευεργετών.
   Που είναι όλοι αυτοί σήμερα; Σήμερα που η πατρίδα πραγματικά τους χρειάζεται αυτοί ποιούν τη νήσσαν.Οι πλουσιότερες οικογένειες της χώρας αρκούνται σε δωρεές τύπου ενός ασθενοφόρου και άλλων ευτελών χορηγιών.Όταν όμως καρπόνωνταν τις γενναίες κρατικές επιχορηγήσεις,επιδότησεις  και όλα τα μεγάλα δημόσια εργα της χώρας, μέσα σε πλήρη αδιαφάνεια και με συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι,ασφαλώς τότε ήταν καλά,ήταν η εποχή της αρπαχτής και της ρεμούλας, τότε που το μεγάλο φαγογοπότι κρατούσε εξίσου καλά, με συνδαιτημόνες αρκετούς πολιτικούς, κρατικούς και εκκλησιαστικούς λειτουργούς,μεγαλοβιομήχανους,μεγαλοεκδότες,μεγαλοδημοσιογράφους που το μόνο "μεγάλο" που είχαν βέβαια, ήταν μεγάλη αισχροκέρδεια, μεγάλη ασυδοσία και προδοσία προς τον Ελληνικό λαό.Αυτοί λοιπόν τώρα στα δύσκολα αρνούνται να καταβάλλουν την ελάχιστη βοήθεια προς τη πατρίδα και το κράτος, δηλώνοντας "αδυναμία" να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ως προς αυτό και αφήνοντας για άλλη μια φορά τον πολύπαθο ελληνικό λαό να τους ξελασπώσει και να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
   2η πράξη)ΕΙΔΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΡΝΟΜΑΣΤΕ,ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε κ την "πολυαγαπημένη" αριστερά που ακουλουθώντας πιστά τον ρόλο της ως δεκανίκι του συστήματος, εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιήσης μέσω των δύο επίσημων γελοτοποιών της, αφενός του Λάκη από τον Σύριζα κ του Χάρρυ από το ΚΚΕ.Γίνεται να μην λαϊκίσουν ο ένας από την tv και ο άλλος από το facebook, μπας και κερδίσουν μερικά ψηφαλακια παραπάνω οι παρατάξεις που εκπροσωπούν; Οι άνθρωποι βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Πως γίνεται τώρα σαν λαός να ανεχόμαστε να μας κάνει κύρηγμα για την κρίση ο Λάκης που αλλάζει σκάφη αναψυχής κάθε χρόνο σαν να είναι πουκάμισα και να μιλάει για Γερμανούς και Μέρκελ τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες πληρώνουν με τρομερές θυσίες τους Γερμανούς ,ενώ αυτόν τον πληρώνουν! Από την άλλη ο Κος Κλυνν (κερί κ λιβάνι) μας βομβαρδίζει με απανωτά post στο facebook, αλλά όλα σε ύφος γενικό, σε ύφος υβρεολογίας και καταστροφολογίας,επί της ουσίας ή κοινώς  για την ταμπακέρα, κανένας λόγος,καμία πραγματική πολιτική πρόταση ή προσέγγιση και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού το κομμουνιστικό κόμμα έχει να εκφράσει νέα πολιτική θέση απο τις μέρες της δημιουργίας του. Μας ζητούνε δηλαδή να ξεπεράσουμε την οικονομική και πολιτική κρίση του 21ου αιώνα με ξεθωριασμένες και ηθικά φαλιρημένες πολιτικές του προηγούμενου αιώνα.Αλήθεια μπορεί να φανταστεί κάποιος μία κομμουνιστική Ελλάδα στην πραγματικότητα και τις συνέπεις του γεγονότος αυτού, μιας νέας "Κούβας" στην γωνιά της ευρωπαικής ηπείρου; Μπορεί πραγματικά κάποιος να φανταστεί την Ελλάδα, την πολιτική χωματερή της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα, προσλαμβάνοντας χρεωκοπημένες πολιτικές, που απο χρόνια έχουν αποβληθει από το ίδιο το σύστημα που τις γέννησε και τις εξέθρεψε; Προφανώς αυτοί που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι η τάξη των κομμισάριων, η τάξη των χαμελαίοντων εκείνων δοσίλογων, που πάντα εξυπηρετούν το εκάστοτε πολιτικό σύστημα για ίδιον όφελος και που έτσι θα μπορέσουν να εκτελέσουν καλύτερα τις ανθελληνικές προδοτικές τους θέσεις, πρόκειται για εκείνους που ο στρατηγός Μακρυγιάννης αποκαλλεί στα απομνημονεύματα του, απευθυνόμενος στο πρόσωπο του πρώτου πρωθυπουργού της χώρας Ι.Κωλέττη, «υπουργό με ξενικό πατριωτισμό».
   Από τα γεννοφάσκια της συνεπώς η μικρή "δημοκρατία" μας βρώμικη και προδοτική. "Αν οι ζητιάνοι σαν κι'εμέ δεν έχυναν το αίμα οι καπετανιοι σαν κι'εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα" λέει ο γέρο καπετάνιος αγωνιστής του '21 Ματρόζος στο ομώνυμο ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη, στον υπασπιστή του υπουργού ναυτικών Κων/νου Κανάρη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στην εποχή μας, ο ελληνικός λαός χύνει για άλλη μια φορά το αίμα του για ξένους , οικονομικούς κατακτητές αυτή τη φορά και κάποιοι δοσίλογοι βρίσκουν ευκαιρία να προωθήσουν τα συμφέροντα τους και τις προδοτικές ιδεολογίες τους. Μανάδες ρίχνονται στη θάλασσα με τα παιδιά τους εξαιτίας της πείνας σαν σε νέο Ζάλογγο, παιδιά λυποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, σαν εκείνα κάποτε στο κρυφό σχολειό και όλοι "εμείς" είμαστε υπεύθυνοι γι'αυτό. Οι πολιτικοί όχι απλώς κωφεύουν,αλλά διεκδικούν εξισώσεις μισθών με τους δικαστικούς και να τους αποδωθούν αναδρομικά εκατομυρρίων ευρώ. Οι δικαστές ασελγούν πάνω στο πτώμα της δικαιοσύνης αφήνοντας πάντα τους μεγαλοαπατεώνες ατιμώρητους και κυνηγώντας τον άνεργο πατέρα  που δεν έχει να πληρώσει τον λογοαριασμό της ΔΕΗ και την έκτακτη εισφορά. Οι υψηλόβαθμοι  στρατιωτικοί αξιωματικοί,άγονται και φέρονται ως κοινοί δημόσιοι υπάλληλοι σε μετατάξεις και σε ολοκληρωτικές αλλαγές ηγεσίας.Καμία ηθική, καμία αίσθηση δικαιοσύνης, ο νόμος της ζούγκλας κυριαρχεί στην Ελλλάδα του 21ου αιώνα.
   3η πράξη)ΑΝΝΑΓΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ Από όλη αυτή την κρίση όμως, που εκτός απο οικνομική,είναι και πολιτική και ηθική και θεσμική,κάτι καλό φαίνεται να βγαίνει.Οι Έλληνες ως γνωστόν τελούν πάντοτε υπο διαίρεση κατά το γνωστόν "διαίρειν και βασίλευε...",πότε από κόμματα,πότε από αθλητικές ομάδες,πότε από δήθεν εξωτερικούς "συμμάχους". Στα δύσκολα όμως συσπειρώνονται,εναγκαλιάζονται ως πραγματικοί αδερφοί και βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να ξεσηκωθούν και να αντιμετωπίσουν από κοινού τον εχθρό.Το ίδιο διαφαίνεται και σε τούτη τη δύσκολη εποχή,τώρα που τα προβλήματα είναι κοινά,τώρα που η ανεργία και η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα του διπλανού,αλλά ζωφερή πραγματικότητα που έχει διεισδύσει στα σπίτια των περισσότερων Ελλήνων,τώρα η ανάγκη για κοινωνικό κράτος είναι περισσότερο εμφανής και επιβεβλημένη από ποτέ, όπως και η ανάγκη για αλληλεγγύη και σύσφιξη των κοινωνικών θεσμών. Οι πολίτες αρχίζουν πλέον να αντιλαμβάνονται πως μόνοι τους,έχοντας την αμοιβαία υποστήριξη των συμπολιτών τους, θα μπορέσουν καλύτερα, από το ανύπαρκτο προδοτικό κράτος των τραπεζιτών που ξεπουλιέται καθημερινά σε ακόμη μεγαλύτερους τραπεζίτες,να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της πραγματικότητας,προβλήματα που αφορούν πια στην ίδια τη διαβίωση και όχι σε θεωρητικού τύπου συζητήσεις και αναλώσεις.Το εθνικό φρόνημα δείχνει να ανεβαίνει,κάποιοι είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν αναλόγως και να καρπωθούν από αυτό,προωθώντας τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα τους. Είναι ώρα αγρύπνυσης,είναι ώρα συλλογικής ευθύνης και δράσης.Όχι πια μικροκομματισμοί,κοντόφθαλμες πολιτικές και πρακτικές του καθενός για τον εαυτό του, για να σώσει το τομάρι του,όχι άλλο "ο σώζων εαυτόν σωθείτο". Σήμερα όλοι εμείς οι 'Ελληνες πατριώτες στεκόμαστε εδώ, δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο,οργανωνόμαστε όχι κομματικά αλλά ιδεολογικά και πρακτικά. Κοινός παρανομαστής όλων, η αγάπη για το έθνος και την πατρίδα, η σωτηρία τους και η ασφαλής διαιώνιση αυτών! Η ιστορία οφείλει είτε  να μας δικαιώσει είτε να μας διαγράψει.
Εκδηλώσεις Ελλήνων της Ομογένειας Η.Π.Α  για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (φωτό αρχείου)

No comments:

Post a Comment